Route door Goes

Opdracht van Bas: Beschrijf een mooie wandeling door Goes.

Verwacht moment van de wandeling: juli 2021

*bzzzz bzzzz*
Mijn telefoon gaat. 
“Ja hoeiendag dirom.”
“Hee Dennis. Vanavond Strada?”
“Uiteraard!”   

De cafés mogen weer open en vanavond is het voor het eerst sinds zestien maanden dat café La Strada zijn deuren opent. Al mijn vrienden keren terug naar het thuisfront, onze stamkroeg, de leukste bar van Goes, café La Strada. Wat volgt is een wandelroute van hoe de avond waarschijnlijk (uit de hand) loopt:

1: Beginpunt – de bank. Loop drie meter naar de badkamer. In de spiegel aanschouwt u het beeld van uw gezicht. Vastberaden om de stad in de fik te steken. Pils te klappen alsof er geen morgen meer is. Haren worden netjes gekamd, water wordt in het gezicht gegooid. 

2: Vervolg de route naar de keuken. Haal er een vers blik Schultenbräu uit. Klok hem in één keer leeg.

3: Weg vervolgen naar hal. Trek de glitterjas en puntschoenen aan. Kijk nog één keer in de spiegel. Deze avond is van jou.

4: Vertrek in noordelijke richting. Na ca. 700 meter arriveert u op de Grote Markt. Hier komt u oude bekenden tegen. Ze bieden je een biertje, een knuffel en een goed gezelschap aan. Na een halfuurtje groet je ze en vervolg je je weg.

5: Loop ca. 150 meter verder in noordelijke richting. Arriveer bij La Strada. Sta hier even een fractie van een seconde stil. Even een momentje voordat je naar binnen stapt. Dit heb je gemist.

6. Loop nu naar binnen en vervolg je weg helemaal naar het achterste gedeelte. Onderweg zijn er nog enkele obstakels (mensen die je eigenlijk wil ontwijken, een opstopping bij de bar met een oponthoud van ca. dertig seconden) voordat je de voorlopige eindbestemming hebt gehaald.

7. Arriveer bij je vrienden. Haal het eerste rondje koude pintemannen.

8. ??????????

9. Wordt wakker in je bed met driehonderdvijftig euro minder op je rekening, een kater van hier tot Lutjebroek en een gestolen verkeersbord.

Dennis de Waard – december 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s